Živočišná výroba

Živočišná výroba je objemem tržeb rozhodující úsek naší firmy.

Chov skotu

Vzhledem k vysokému podílu trvalých travních porostů se živočišná výroba specializuje především na chov skotu.

Podstatnou mírou je zastoupen chov skotu s celkovým stavem cca 2950 ks. Okolo 1000 ks převážně červenostrakatých dojnic chováme ve stájích na farmě v Krucemburku. Je zde rovněž stáj pro mladý skot, telata a kvalitní zázemí skladovacích prostor pro objemná krmiva.

Na farmě ve Vojnově Městci je v provozu stáj pro 393 jalovic, která doplňuje současnou stáj „Safari“, kde chováme jalovice v podobném počtu. 

Masné krávy chováme ve stájích a pastvinách v Radostíně a Benátkách. Je jich 100 ks.

V dalších areálech ve Ždírci nad Doubravou a Podmoklanech chováme býky, vysokobřezí jalovice a starší telata od 3-6 měsíců.

Kvalitní mléko dodáváme prostřednictvím odbytového družstva Morava do mlékárny Savencia v Přibyslavi. Mléčná užitkovost se pohybuje okolo 8 000 l mléka na krávu a rok, s celkovou výrobou 7,5 mil. litrů mléka za rok.

Chov drůbeže

V areálu ve Ždírci nad Doubravou máme 2 haly na výkrm kuřat. Každá hala je o kapacitě do 20 000 kuřat.

Výkrm kuřat v současné době provozujeme ve dvou moderními technologiemi vybavenými halách s celkovou kapacitou výkrmu 39 900 kusů. 

Výkrm prasat

Výkrm prasat realizujeme ve stájích v Hluboké a Krucemburku s roční produkcí cca 1700 ks jatečných zvířat. Ve většině případů dodáváme turnusové dodávky tuzemským zpracovatelům, občas i vykrmená prasata jednotlivým odběratelům.

Kontakt
Ing. Milan Stránský
telefon: 777 256 904
e-mail: stransky@zemas.cz

Aktuality

Jídelní lístek od 1.11. do 5.11.2021

26.10.2021
Jídelní lístek od 1.11. do 5.11.2021

Jídelní lístek 25.10. - 29.10.2021

20.10.2021
Jídelní lístek 25.10. - 29.10.2021

Jídelní lístek 18.10. - 22.10.2021

14.10.2021
Jídelní lístek 18.10. - 22.10.2021

Prodej BRAMBOR

11.10.2021
Prodej BRAMBOR
K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více