Vyhlášení soutěže "Regionální potravina" Kraje Vysočina 2014
V sobotu 23. srpna se ve westernovém areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem konalo Vyhlášení soutěže "Regionální potravina" Kraje Vysočina 2014
Součástí programu bylo rovněž slavnostní předání tradičního certifikátu Regionální potravina. Ten z rukou hejtmana Kraje Vysočina převzalo devět výrobců z Vysočiny. „Odborná komise hodnotila vztah výrobku k regionu, použité suroviny, inovativnost, ale také chuť," poznamenal Zdeněk Chlád, krajský radní pro oblast zemědělství.
Vítězem v kategorii Masné výrobky tepelně opracované se staly naše DOUBRAVSKÉ PÁRKY
Některé naše produkty získaly ocenění Vysočina "Regionální produkt".
Klobása je vyráběna z čerstvého tuzemského vepřového a hovězího masa. Kromě vody, soli a koření neobsahuje žádné další přísady. Použité koření dodává výrobku ostřejší chuť. Klobása je dodávána na trh v přírodním vepřovém střevě barveném přírodním barvivem.
Jemná roztíratelná paštika vyrobená z čerstvého vepřového masa a vepřových jater s přídavkem přírodní byliny – medvědího česneku. Medvědí česnek je přírodní léčivá bylina obsahující plno vitamínů a minerálních látek prospěšných pro lidský organismus.
Párky jsou vyráběny z čerstvého tuzemského vepřového masa a neobsahují žádné přísady nahrazující maso. Na trh jsou dodávány v přírodním skopovém střevě.
je vyráběna z kvalitního čerstvého vepřového a hovězího masa, soli a směsi koření. Surovina pro výrobu je z místních surovin. Dříve se všechny výrobky vyráběly z výhradně vlastních surovin. Vlastní zvířata byla porážena v blízkých jatkách. Po postupném zrušení jatek v Chotěboři, Žďáru n. S a Hlinsku bylo upuštěno od zpracování výhradně vlastního masa, neboť není možné vozit vlastní zvířata na jatky a vlastní maso zpět. Nyní se maso nakupuje v regionálních jatkách, které odebírají zvířata chovaná i naší společností. Toto maso lze proto považovat za místní surovinu, neboť tyto jatky odebírají zvířata od místních chovatelů.
Výrobek je vyráběn částečně z hovězího masa, přičemž chov hovězího dobytka lze považovat za typický pro Vysočinu, kde se chová již několik století. Domácí výroba je na Vysočině tradiční jež mnoho let. Výše uvedená klobása získala 1. místo v soutěži Klobásu Vysočiny 2009, která se konala 20.6.2009 v Hořepníku.