Zemědělská
prvovýroba
na Vysočině

rostinná a živočišná
výroba s produkční činností
i pro údržbu krajiny

Výrobna
masa a uzeniny

uzená masa, klobásy,
salámy, řeznické pochoutky...

Pneuservis,
autobaterie,
prodej nafty

Pneuservis, prodej autobaterií
a náhradních dílů, prodej nafty

Bioplynová
stanice,
výroba pelet

Vyrábíme ekologická paliva
z obnovitelných zdrojů

Klobása Vysočina je vyráběna z kvalitního čerstvého vepřového a hovězího masa, soli a směsi koření. Surovina pro výrobu je z místních surovin. Dříve se všechny výrobky vyráběly z výhradně vlastních surovin. Vlastní zvířata byla porážena v blízkých jatkách. Po postupném zrušení jatek v Chotěboři, Žďáru n. S a Hlinsku bylo upuštěno od zpracování výhradně vlastního masa, neboť není možné vozit vlastní zvířata na jatky a vlastní maso zpět. Nyní se maso nakupuje v regionálních jatkách, které odebírají zvířata chovaná i naší společností. Toto maso lze proto považovat za místní surovinu, neboť tyto jatky odebírají zvířata od místních chovatelů.

Výrobek je vyráběn částečně z hovězího masa, přičemž chov hovězího dobytka lze považovat za typický pro Vysočinu, kde se chová již několik století. Domácí výroba je na Vysočině tradiční jež mnoho let. Výše uvedená klobása získala 1. místo v soutěži Klobásu Vysočiny 2009, která se konala 20.6.2009 v Hořepníku.

Novinky

Jídelní lístek od 19.11. do 23.11.2018

14.11.2018 Jídelní lístek od 19.11. do 23.11.2018 více...

Jídelní lístek od 12.11. do 16.11.2018

9.11.2018 Jídelní lístek od 12.11. do 16.11.2018 více...

Jídelní lístek od 12.11.2018 do 16.11.2018

8.11.2018 Jídelní lístek od 12.11.2018 do 16.11.2018 více...