Klobása Vysočina se stala Klobásou Vysočiny 2009!

Klobása Vysočina je vyráběna z kvalitního čerstvého vepřového a hovězího masa, soli a směsi koření. Surovina pro výrobu je z místních surovin. Dříve se všechny výrobky vyráběly z výhradně vlastních surovin. Vlastní zvířata byla porážena v blízkých jatkách. Po postupném zrušení jatek v Chotěboři, Žďáru n. S a Hlinsku bylo upuštěno od zpracování výhradně vlastního masa, neboť není možné vozit vlastní zvířata na jatky a vlastní maso zpět. Nyní se maso nakupuje v regionálních jatkách, které odebírají zvířata chovaná i naší společností. Toto maso lze proto považovat za místní surovinu, neboť tyto jatky odebírají zvířata od místních chovatelů.

Výrobek je vyráběn částečně z hovězího masa, přičemž chov hovězího dobytka lze považovat za typický pro Vysočinu, kde se chová již několik století. Domácí výroba je na Vysočině tradiční jež mnoho let. Výše uvedená klobása získala 1. místo v soutěži Klobásu Vysočiny 2009, která se konala 20.6.2009 v Hořepníku.

Aktuality

Jídelní lístek 11. 11. - 15. 11. 2024

6.11.2024
Jídelní lístek 11. 11. - 15. 11. 2024

Jídelní lístek 4. 11. - 8. 11. 2024

30.10.2024
Jídelní lístek 4. 11. - 8. 11. 2024

Prodej chlazených kuřat z vlastního chovu

25.10.2024
Prodej chlazených kuřat

Prodej kvalitního masa z býků

23.10.2024
Prodej kvalitního masa z býků
K poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti používáme soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zjistit více